Blog

Asiakasarvo syvällä pinnan alla ja kulttuurin keskiössä

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun tähtivieraana Attendon tuore liiketoiminnan kehitysjohtaja Minna Nissinen ja aiheena kulttuurin vaikutus asiakasarvoon.

Pia Rautakorpi

15.10.2021

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun 8.10. tähtivieraana oli Attendon tuore liiketoiminnan kehitysjohtaja Minna Nissinen ja aiheena kulttuurin vaikutus asiakasarvoon.

Minna Nissisen työuraa voi kuvata neljällä määreellä: talous, strategia, liiketoiminnan kehittäminen ja hallitustyö. Minna on nähnyt eri toimialoja ja ollut luomassa yrityskulttuuria  muun muassa Alma Mediassa ja Kotipizzassa. Ennen aloittamistaan Attendon liiketoiminnan kehitysjohtajana hän työskenteli strategia- ja talousjohtajana Touhula-päiväkodeissa, jossa velkasaneeraus ei varmasti tehnyt työstä helpompaa.

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa Minna avaa kulttuurin merkitystä asiakasarvon rakentamisessa. Tarvitaanko asiakasarvon rakentamiseen lupaa? 

Tarina ja totuus

Minna kuvailee kulttuuria jäävuoreksi (kuva alla), jonka pinnalla näkyvä huippu kertoo, miten yritys itse kertoo omasta kulttuuristaan. Pinnanalainen osa käsittää sen, mikä ei esimerkiksi strategiadioja katsomalla avaudu: miten yrityksessä oikeasti toimitaan. Näiden kahden välillä on usein kuilu. 

”Jos haluaa selvittää, onko asiakas oikeasti yrityskulttuurin ytimessä ja keskiössä, täytyy päästä pintaa syvemmälle”, Minna kuvailee.

Tallenteella Minna puhuu lisäksi mm. näistä aiheista:

  • Mistä tunnistaa asiakasarvoa luovan yrityskulttuurin?
  • Mikä on hallituksen rooli asiakasarvoa luovan kulttuurin rakentamisessa?
  • Miten asiakasarvoa luovaa kulttuuria ylläpidetään ja kehitetään haastavassa tilanteessa, esimerkiksi yrityksen siirtyessä velkasaneeraukseen?

Lue lisää