Blog

Kasvua ei tehdä – se ansaitaan

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa oli tähtivieraana Mika Sutinen ja aiheena Asiakasarvo ja kasvu.

Selina Kustula

31.3.2021

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa oli tähtivieraana Mika Sutinen ja aiheena Asiakasarvo ja kasvu.

Mika on hallituksen puheenjohtaja useassa mielenkiintoisessa yrityksessä, kuten Reaktor, Ellun Kanat, Framery ja SGN Group. Lisäksi hän toimii Industrial Partnerina Vaaka Partnersilla. Siellä hän kehittää omistaja-arvoa Vaakan omistamissa yhtiöissä.

Kasvua ei tehdä vaan se ansaitaan tuottamalla asiakkaalle enemmän arvoa tässä hetkessä kuin aikaisemmin. Tätä voisi pitää sanakikkailuna, mutta kyseessä on iso asenteellinen ero, korosti Mika ja vahvisti kasvun teemaa kahdella esimerkillä.

Frameryn hallituksen puheenjohtajana Mika pyysi toimitusjohtajaa raportoimaan kerran kolmessa kuukaudessa, miten asiakkaalle tuotetun arvon suhteen on edistytty. Alun hämmennyksen jälkeen diplomi-insinöörivetoinen organisaatio otti haasteen vastaan. 

Se, mille annamme aikaa, viestii vahvasti siitä, mikä on merkityksellistä. Jos hallituksena pyydämme organisaatiolta desimaalin tarkkuudella lukuja, sitä myös saamme. Jos nostamme agendalle asiakasarvon, se on myös johdon agendalla.

Mustin ja Mirrin toimitusjohtajana Mika laski, että yhden koiranomistajan potentiaalinen CLV eli asiakkaan elinkaaren arvo tuo yritykselle 9000 euron katteen. Mustissa ja Mirrissä aloitettiinkin uusi käytäntö: organisaatiossa kaikilla oli oikeus hoitaa asiakkaan reklamaatiota 150 eurolla. Asiakkuuden elinkaaren arvon ymmärrys antoi konkreettisia työkaluja asiakkuuden pysyvyyden ja asiakkaan kokeman arvon hoitamiseksi.

Seuraavan kerran kokoonnumme Clubhousessa Asiakasarvon Rakentajat -klubissa 9.4. kello 8. Silloin tähtivieraana on Mikael Rautanen ja aiheena Asiakasarvo ja yrityksen tarkoitus. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää