Blog

Hukkasiko IT asiakkaidensa todellisen arvon?

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun tähtivieraana Houston Inc:n CSMO, Minna Ruusuvuori ja aiheena: Hukkasiko IT asiakkaidensa todellisen arvon?

Pia Rautakorpi

6.10.2021

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun 1.10. tähtivieraana oli Houston Inc.:n CSMO, myynnistä ja markkinoinnista vastaava Minna Ruusuvuori ja aiheena: Hukkasiko IT asiakkaidensa todellisen arvon?

Minna Ruusuvuorella on yli 20 vuoden kokemus IT-alalta eri firmoista, myynnin ja markkinoinnin parissa. Hän on myös yhdessä kollegoidensa kanssa julkaissut kirjan Menestys syntyy asiakaskokemuksesta – B2B-johtajan opas.

Minna tuntee IT-toimialan haasteet, kuten hankkeiden kompleksisuuden ja monitoimittajaympäristöjen vaatimukset, mutta myös IT-yritysten mahdollisuudet asiakasarvon rakentajana. Parhaimmillaan syntyy hyvä, avoin tiimi, jossa ei erotella kuka on asiakas ja kuka toimittaja, vaan luodaan parasta mahdollista ratkaisua yhdessä.

Luodaan aitoa asiakasarvoa, ei vain digitoida

Alta löydät klubiaamun tallenteen, jolla Minna Ruusuvuori pohtii IT -hankkeissa turhan usein esiin nousevaa kommunikaation puutetta, jopa kuilua IT:n ja liiketoiminnan välillä. IT-yritysten tulisi oppia ymmärtämään entistä syvällisemmin asiakkaidensa liiketoimintaa. Toisaalta asiakkaiden olisi tärkeää pohtia syvällisemmin mitä uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia teknologia tarjoaa, ei vain miettiä ratkaisujen hintaa. Kaiken kaikkiaan tarvitaan paljon luottamusta toimijoiden välillä.

Tallenteella Minna puhuu lisäksi mm. näistä aiheista:

  • Miten IT-maailmassa luodaan parasta mahdollista asiakasarvoa?
  • Miksi ei kannata ”vain digitoida”?
  • Uskaltaisiko IT-ala – ja kannattaako sen – lähteä arvopohjaiseen hinnoitteluun?

Lue lisää