Blog

Kilpailuedun mittaaminen käynnisti asiakasarvon kehittämisen

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun tähtivieraana Caverionilta Aren toimitusjohtajaksi marraskuun alussa siirtyvä Jarno Hacklin ja aiheena kilpailuetu talotekniikka-alalla.

Pia Rautakorpi

25.10.2021

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun 15.10. tähtivieraana oli Aren toimitusjohtajana marraskuun alussa aloittava Jarno Hacklin ja aiheena kilpailuetu talotekniikka-alalla.

Jarno Hacklinilla on takanaan parinkymmenen vuoden nousujohteinen ura Caverionilla (aiemmin YIT Kiinteistötekniikka) eri rooleissa ja eri markkinoilla. Asiakasarvon Rakentajissa Jarnolla oli oiva tilaisuus katsoa omaa toimialaa ”in between jobs” -roolista, puhtaalta pöydältä.

Jarno myöntää, että talotekniikka-toimialalla yritysten kilpailuetu ja vahva erottautuminen on heikkoa – kaikki ovat hyvin samanlaisia ja tarjoavat samaa.

Edelleen liian usein asiakkaan päätöksentekoa ohjaa puhtaasti hinta eikä tuotettu arvo. Onneksi markkinoilla nähdään yhä useammin erilaisia allianssi- ja muita kumppanuustyyppisiä kilpailutuksia, jotka aidosti karsivat osaoptimointia, lisäävät arvontuottoa ja syventävät yhteistyötä osapuolten kesken.

Aamussa Jarno ja Pia keskustelevat toimialan haasteista ja mahdollisuuksista sekä kertovat konkreettisesti, kuinka he käynnistivät Caverionissa asiakasarvon ja kilpailuedun kehittämisen. Caverionissa mitattavasta kilpailuedusta tuli strategian ydin, joka ohjasi koko organisaatiota.

Alta löydät klubiaamun tallenteen, jolla Jarno kertoo oivalluksia tuolta matkalta, muun muassa:

  • Mitä kilpailuedun mittaaminen merkitsi ja antoi?
  • Miten henkilökunta, etenkin asiakasrajapinnassa työskentelevät, loivat yhtiön pelisäännöt?
  • Mitä kilpailuedun rakentaminen ja kulttuurin muutos vaatii johdolta?

Lue lisää