Blog

Mitä työkaluja hallitus tarvitsee strategisen asiakasarvon johtamiseen?

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun alustajana klubin perustaja, Arvovan toimitusjohtaja Pia Rautakorpi ja aiheena Asiakasarvo hallituksen työpöydällä.

Pia Rautakorpi

30.9.2021Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun 24.9. alustajana Arvovan toimitusjohtaja Pia Rautakorpi ja aiheena Asiakasarvo hallituksen työpöydällä.

Koko vuoden suosittuna jatkunut Asiakasarvon Rakentajat -klubi on toiminut monien avaavien ja kiinnostavien keskustelujen paikkana. Tällä kertaa tähtivieraana klubin perustaja, Arvovan toimitusjohtaja ja Customer Value Innovator Pia Rautakorpi alusti hallituksen roolista asiakasarvon rakentamisessa  ja kutsui kuulijat keskustelemaan asiakasarvosta yhdessä.

Arvovan perustaja Pia Rautakorpi on ollut rakentamassa ja kehittämässä asiakasarvoa eri rooleissa hallituksissa, strategiatyössä ja toimitusjohtajana aina startupeista pörssiyhtiöihin 2000-luvun alusta lähtien. Keväällä 2021 hän rakensin suositun HHJ teemavalmennuksen Hallituksen työkalut asiakasarvon johtamiseen.

Ymmärrys aiheen tärkeydestä on hänen mukaansa kasvanut, mutta tehtävää vielä on etenkin strategisen osaamisen ja mittaamisen tasolla. 

Perjantain klubiaamussa käytiin asiakasarvoa läpi kolmesta eri näkökulmasta:

  • Mitä asiakasarvo on hallituksen näkökulmasta?
  • Miksi hallituksen pitäisi kyetä seuraamaan strategista asiakasarvoa?
  • Mitä keinoja strategisen asiakasarvon seuraamiseen on ja miten asiakastilinpäätös palvelee asiakasarvon seuraamista

Lue lisää