Blog

Sijoittaja paneutuu asiakasarvoon

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun tähtivieraana FiBANin hallituksen puheenjohtaja Reima Linnanvirta ja aiheena sijoittajan asiakasarvon aakkoset.

Pia Rautakorpi

29.11.2021

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa perjantaiaamun 12.11. tähtivieraana FiBANin hallituksen puheenjohtaja Reima Linnanvirta ja aiheena sijoittajan asiakasarvon aakkoset.

Reima Linnanvirta on enkelisijoittaja, jonka sijoitusyhtiön salkussa on tällä hetkellä 28 yritystä. Hän toimii puheenjohtajana FiBAN – Finnish Business Angels Network -yhdistyksessä.

FiBAN yhdistää enkelisijoittajat ja startupit. Yhdistyksen jäsenet sijoittaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 335 miljoonaa euroa uusiin kasvuhakuisiin yrityksiin. Viimeisinä vuosina enkelisijoitusten arvo per startup on kasvanut entisestään.

Startupit tavoittelevat nopeaa, vahvaa kasvua ja usein myös onnistunutta exitiä, josta loistavana esimerkkinä vain seitsemän vuotta sitten perustetun Woltin myynti amerikkalaiselle DoorDashille 7 miljardin euron yrityskaupassa. Startupit onnistuvat usein tuomaan markkinoille joko jotakin täysin uutta tai muokkaamaan vanhaa niin, että asiakkaiden kokema arvo paranee. Paremman asiakasarvon myötä asiakas saattaa jopa maksaa enemmän.

Mikä arvo sijoittajalla on?

Asiakasarvon Rakentajat -klubissa Reima kertoo sijoittamisesta, sijoituskohteiden valinnasta ja sijoittajan odotuksista. Hänellä on näköalapaikka myös suomalaisiin startup-yrityksiin, joten hän valaisee niiden asiakasarvon lähteitä. Reimalla on muun muassa kiinnostavia näkökulmia siihen, mikä merkitys tiimillä on startupin menestymisessä.

Klubitallenteella Reima pohtii lisäksi:

  • Mitä mittareita sijoittajan kannattaa katsoa arvioidessaan sijoituskohteita?
  • Mikä merkitys liiketoimintasuunnitelmalla ja ansaintalogiikalla on?
  • Mikä arvo sijoittajalla on yhtiölle? Mistä sijoitusyhtiön kilpailuetu syntyy?

Lue lisää