Mitattava kilpailuetu

Kilpailuetu kuntoon nyt! Autamme B2B-yrityksiä tunnistamaan asiakasarvon lähteet ja mittaamaan kilpailuedun kehittymistä markkinassa sekä valituissa asiakassegmenteissä.

Miksi?

Strateginen kilpailuetu syntyy, kun yritys pystyy luomaan arvoa ja erottautumaan markkinassa asiakkailleen merkityksellisissä asioissa.

Tunnistamalla kilpailuetua luovat tekijät pystytään kehittämään kilpailukykyä eli kohdistamaan investoinnit sellaisiin tekijöihin, jotka asiakas näkee arvona.

Kilpailuetu on aina tärkeä. Erityisen tärkeäksi se nousee etenkin kun yrityksessä uudistetaan strategiaa tai haetaan kasvua. Arvova tuo näkymää asiakkuuksien kehittymiseen, asiakasarvon läpinäkyvään virtaukseen ja kilpailuedun rakentamiseen.

Miten?

Analysoimme olemassa olevan asiakasdatan sekä käytettävissä olevan tutkimustiedon ja teemme alustavan kilpailijakartoituksen.

Näiden pohjalta teemme yhdessä päätökset kilpailuetuanalyysin laajuudesta ja syvyydestä sekä arvioimme tarvittavan mittaustavan.

Aloita selvittämällä yrityksesi kilpailuedut.

Varaa maksuton online-tapaaminen Pia Rautakorven kanssa

Tapaamisessa käymme läpi:
• Yrityksesi keinot kilpailuedun selvittämiseen
• Yrityksesi mahdollisuudet kilpailuedun kehittämiseen

Varaa maksuton online tapaaminen

Asiakkaitamme – kilpailuetu parani

Vakuutusyhtiö

Vakuutusyhtiö halusi tarkentaa strategiaansa tiukkaan säädellyssä B2B-liiketoiminnassa.

Strategia uudistettiin kilpailuetuanalyysin pohjalta ja tarjonta rakennettiin siten, että asiakkaan kokemus arvosta nousi tuntuvasti.

Vakuutusyhtiö nousi markkinassaan markkinajohtajaksi.

”Meille arvokkaimmat löydökset kilpailuetuanalyysissä liittyivät hinnan merkitykseen asiakkaillemme.”

B2B Saas-yritys

Globaalille B2B SaaS -yritykselle tehtiin kolmella eri markkina-alueella kilpailuetuanalyysi. Se toi konkreettista tietoa asiakkaiden valintamotiivien painotuseroista eri markkinoissa.

Markkinakohtaiset toimenpiteet ja strateginen asiakassegmentointi nostivat asiakkaiden kokemusta arvosta kaikilla markkinoilla.

Yrityksen kannattavuus parani merkittävästi. Yritys listautui pörssiin, josta globaali kilpailija osti sen korkealla valuaatiolla osaksi omaa tarjontaansa.

”Asiakasarvon painotukset eri markkinoilla vaihtelevat. Meillä sen tunnistaminen auttoi kehittämään myyntiä ja hinnoittelua.”

Rakennusteollisuus

Globaali rakennusteollisuusyritys oli uuden edessä yritysjärjestelyiden johdosta. Kilpailuetuanalyysi paljasti, että yritys oli investoinut asioihin, jotka eivät luoneet asiakkaiden näkökulmasta arvoa.

Uudistettu strategia sidottiin asiakasarvon elementteihin. Koko organisaatiolle luotiin yhteiset pelisäännöt kilpailuedun rakentamiseen.

”Kilpailuetuanalyysi auttoi meitä kohdentamaan investointimme tuottavammin.”

"Läheinen suhde asiakkaisiin luo kilpailuetua"

Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela kertoi Pia Rautakorven vieraana asiakasarvon rakentajien klubissa metsäkoneyhtiön kilpailuedun kehittämisestä. Heille on muun muassa tärkeää kuunnella asiakkaita.

Lue lisää ja kuuntele klubiaamun mukaansa tempaava nauhoite!

"Kilpailuetu syntyy asiakasarvosta"

Nopeasti kasvavan Alvar Pet -startupin COO Sini Saalasti kertoi Pia Rautakorven vieraana, miten Alvarin liiketoimintamalli on rakennettu asiakasarvon pohjalta, ja miten se luo yritykselle täysin uudenlaisen kilpailuedun markkinassaan.

Lue lisää asiakasarvon vaikutuksesta liiketoimintamallin luomisessa ja kilpailuedun synnyttämisessä.

Pia Rautakorpi

pia@arvova.com

+358 400 505 477

Kiinnostaako kilpailuetu ja sen syvällinen parantaminen? Pyydä tarjous ja varaa aika 30 min online-tapaamiseen!

Täytä oheinen lomake ja Pia on sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä. Mainitse tapaamisajankohdassa sinulle sopivimmat ajat etätapaamiseen.

Viestisi on lähetetty. Kiitos!
Oops! Something went wrong while submitting the form.